Blødt græskarkernebrød

Et saftigt, hjemmebagt brød med fuldkorn og græskarkerner, som mætter godt. Nyd det med dit yndlingspålæg eller som madbrød til suppen. 

Sådan gør du

  • 1 Kom vand og hvedekerner i en gryde.
  • 2 Lad simre i 3 minutter.
  • 3 Kom fuldkornshvedemel i en bageskål, og hæld den hede kornblanding over.
  • 4 Rør rundt, og lad stå i 30 minutter indtil lunt.
  • 5 Kom salt, olie og gær i dejen, og rør godt rundt.
  • 6 Rør 1 ½ dl græskarkerner og hvedemel ned i dejen, indtil den er godt blandet.
  • 7 Dejen skal være klæg.
  • 8 Lad hæve i 1 time.
  • 9 Smør to sandkageforme med smør, eller dæk dem med bagepapir, og fordel dejen i de to forme.
  • 10 Drys græskarkerner over.
  • 11 Sæt i ovnen på 175 grader.
  • 12 Lad brødene hæve i 20 minutter.
  • 13 Bag brødene i 40 minutter.
  • 14 Tag ud og stil på en rist og afkøl helt.
  • {{recipeDoneText}} Blødt græskarkernebrød

Opskriften er udviklet af