Basmati ris med dukkah og braiseret lammekølle

Dukkah er en herlig nødde- og krydderiblanding fra Mellemøsten, der smager fantastisk som drys på ris.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader.
  • 2 Læg lammekøllen i en ildfast form, og drys den godt med salt og peber. Brun køllen midt i ovnen i 15 minutter.
  • 3 Tag kødet ud, og skru ovnen ned til 175 grader.
  • 4 Hæld tomat, kokosmælk og hvidløg i formen, og stil lammet tilbage i ovnen. Lad det braisere i ca. 1 time. Stegetermometeret bør vise 66–68°.  
  • 5 Skyl risen og kom den i en gryde med frisk vand og lidt salt. Kog risen efter anvisning. Hak mandlerne fint, og kom dem i en skål med krydderier, salt og sukker.  
  • 6 Skær kødet i skiver, og server med ris og sauce. Drys dukkah over efter princippet smag og behag.
  • {{recipeDoneText}} Basmati ris med dukkah og braiseret lammekølle

Opskriften er udviklet af