Bagt vesterhavstorsk med sesam og vanilleolie

Forret eller mindre ret, hvor torskens egen smag prioriteres. Fisken får fint modspil fra den milde sesam og vanilleolie.

Sådan gør du

  • 1 Læg torskefileterne på en bradepande med bagepapir.
  • 2 Drys salt og peber over, og bag i ovnen ved 180 grader i 5 minutter.
  • 3 Rist sesamfrø på en tør pande/gryde.
  • 4 Kom olie, vanillekorn og vanillestang i, og lad det blive gennemvarmt.
  • 5 Tag fra varmen, og køl helt af.
  • 6 Smag til med citronsaft.
  • 7 Skær agurken (uden kerner) i tynde strimler, og fordel på fire tallerkener.
  • 8 Træk skindet af fisken, og anret den på agurkerne.
  • 9 Hæld olien hen over agurkerne, og pynt med korianderblade.
  • {{recipeDoneText}} Bagt vesterhavstorsk med sesam og vanilleolie

Opskriften er udviklet af