Bagt torsk med bønner i persillepesto

Pak fisken sirligt i bagepapir med lidt friske urter og grønt, så er der lynhurtig aftensmad. Vi serverer marinerede bønner til, men du kan også bruge varm, friskkogt pasta til at vende i persillepestoen.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 210 eller 195 grader, hvis det er en varmluftsovn.
  • 2 Skær fennikler og tomater i meget tynde skiver.
  • 3 Fordel grøntsagerne på midten af 4 stykker bagepapir.
  • 4 Fordel fisken på grøntsagerne, dryp med olie og drys med citrontimian, salt og peber.
  • 5 Fold bagepapiret over fisken og rul kanten sammen hele vejen rundt, så det bliver en lukket pakke. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem i ca. 20 min.
  • 6

    Gør imens bønnerne klar. Rist solsikkekernerne på en tør pande i et par minutter, til de er gyldne.

  • 7 Blend persille, hvidløg, solsikkekerner, olie, eddike og citronskal sammen.
  • 8 Smag til med salt og peber.
  • 9 Vend bønnerne med pesto og smag til.
  • 10 Drys med urter og server sammen med fiskepakkerne og citronbåde.
  • {{recipeDoneText}} Bagt torsk med bønner i persillepesto

Tip

Brug revne rodfrugter i stedet for fennikel.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier