Gelé lavet på Sprite-sodavand gemmer på smukke, råsyltede bær, som vil imponere dine middagsgæster. 

Sådan gør du

  • 1 Blommer der er råsyltede med en lille smule rørsukker.
  • 2 1/2 flaske hvidvin tilsættes sukker, kanel og stjerne-anis og koges, til sukkeret er smeltet.
  • 3 Herefter hældes den over stikkelsbærrene og står i et døgn, til bærrene har taget smag.
  • 4 Denne type lage er også særdeles velegnet til vindruer, som bevarer deres sprødhed og saft i lagen.
  • 5 Blommerne hakkes og fyldes i et passende glas.
  • 6 Sprite-sodavanden varmes op og tilsættes husblassen.
  • 7 Sprite-suppen hældes over blommerne, så de er dækkede.
  • 8 Når geléen er næsten stivnet, arrangeres de syltede stikkelsbær på toppen med en lille smule gelé.
  • 9 Det ser flot ud, hvis stilken fra stikkelsbærret stikker op af geléen.
  • 10 Retten stilles på køl natten over.
  • 11 I princippet kan alle typer frugt og bær bruges.
  • 12 Det er dog væsentligt, at frugt og bær syltes.
  • {{recipeDoneText}} Bær i gelé

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier