Appelsin kanelmarinerede svinekoteletter med spinatsalat

Sådan gør du

  • 1 Kog ½-1 dl vand med kanel, laurbærblade og sukker.
  • 2 Lad det køle ned.
  • 3 Tilsæt finthakket hvidløg og saften af en appelsin.
  • 4 Rids evt. 3-4 steder i fedtkanten på hver kotelet.
  • 5 Læg koteletterne i marinaden ½-12 timer før stegning og opbevar dem i køleskabet.
  • 6 Vend dem jævnligt, hvis marinaden ikke dækker koteletterne.
  • 7 Kartoflerne skrælles og skæres i tern 1x1x1 cm eller tynde både.
  • 8 Varm olien på en pande, tilsæt kartoffeltern og vend jævnligt.
  • 9 Stegetid 15-20 minutter.
  • 10 Drys med salt og peber.
  • 11 Skyl spinaten grundigt.
  • 12 Lad vandet dryppe helt af.
  • 13 Smag yoghurten til med citronsaft, fintrevet peberrod, salt og peber.
  • 14 Vend spinaten forsigtigt i yoghurten sammen med plukket dild.
  • 15 Tag koteletterne op af marinaden.
  • 16 Dup dem tørre med køkkenrulle.
  • 17 Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
  • 18 Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem ca. 1 minut på hver side.
  • 19 Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.
  • 20 Skær fedtkanten fra koteletterne ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Appelsin kanelmarinerede svinekoteletter med spinatsalat

Tip

Kartoflerne kan steges i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter Opskriften er udarbejdet af Nikolaj Kirk

Opskriften er udviklet af