Amerikansk inspireret julefrugtkage

Sådan gør du

  • 1 Dagen før: Læg hakkede figner, svesker eller dadler i rom. Rør i blandingen af og til, så alle stykkerne suger rom.
  • 2 Smør to bageforme (brødforme) med olie.
  • 3 Pisk olie, farin og æg godt sammen.
  • 4 Bland mel, bagepulver, salt og krydderier og sigt det i æggeblandingen
  • 5 Tilsæt gradvist æblemost og rør dejen glat.
  • 6 Tilsæt de hakkede frugter, kandiseret ingefær, sukat og pomerans med hakkede nøddekerner.
  • 7 Fordel dejen i to smurte brødforme. Bag kagerne i 2,5-3 timer ved 140 grader. Bag dem gyldne. Stik en strikkepind eller et træspyd i midten. Er der rå dej på, skal kagerne bage længere.
  • 8 Lad kagerne hvile i formene mindst 10 min. Afkøl derefter på bagerist.
  • 9

    Sukkerlage

    Kog farin, honning og rom sammen. Hæld den varme lage over kagerne, mens de er varme. Kagerne kan pakkes ind og gemmes i en uge.
  • 10

    Overtræk

    Rul marcipan ud på et bord drysset med flormelis. Pak kagerne i den udrullede marcipan. Fjern overskydende flormelis med en fugtig bagepensel.
  • 11 Smelt chokoladen. Hæld tyktflydende chokolade i en sprøjtepose og pynt den marcipan-indpakkede kage med chokolade. Sæt nøddekerner eller mandler i chokoladen. Lad pynten størkne.
  • 12 Den pyntede kage kan holde sig i flere dage. Servér med flødeskum og kirsebærsovs eller vaniljecremesovs.
  • {{recipeDoneText}} Amerikansk inspireret julefrugtkage

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier