Abrikoskoldskål med ”tvebakker” og lakrids

Abrikoskoldskål med ”tvebakker” og lakrids

Abrikos og lakrids er et fint makkerpar, så vi drysser lidt ud over de hjemmelavede små tvebakker til denne koldskål. Den er tyk, cremet og frugtig! Prøv også opskriften med fersken i stedet for abrikos.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Del abrikoserne, fjern stenene og skær abrikoserne i tern. Kom ternene i en gryde med 1 spsk. vand og vanilje. Bring gryden i kog under låg og lad det simre i 5-10 min., til abrikoserne er møre. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og smag til undervejs (det er ikke sikkert, du skal bruge det hele). Fjern vaniljestangen og blend med en stavblender til en fin pure. Lad pureen køle helt af på køl.
  • 2 Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft. Bræk krydderbollerne i små mundrette stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem tørre og riste i ovnen i ca. 30 min., til de er gennemtørre og let gyldne. Tag dem ud og lad dem køle af. Vend dem med lakridspulver.
  • 3 Pisk æg med sukker i et par minutter, til blandingen er lys og luftig. Vend 2/3 del af abrikospureen i æggene, og vend det herefter med ymer og kærnemælk. Smag evt. til med ekstra abrikospure (gem resten af pureen til servering) og citronsaft. Sæt koldskålen på køl, gerne mindst 1 time inden servering.
  • 4 Server koldskålen iskold med tvebakkerne til.
  • {{recipeDoneText}} Abrikoskoldskål med ”tvebakker” og lakrids

Tip

Koldskålen her er tyk og cremet, vil du have den tyndere i konsistensen, så brug mere kærnemælk i stedet for ymer. Koldskålen holder ca. 2 dage på køl – rør den igennem med en ske inden servering, hvis den har stået i mere end et par timer.

Opskriften er udviklet af