Sådan gør du

  • 1 Bland rosiner, korender, citronskal, cocktailbær og rom i en skål og dæk med madfilm.
  • 2 Lad det trække i 3 timer – rommen skal være helt absorberet.
  • 3 Rør tørgæren ud i det lune vand og lad det trække i 5 min.
  • 4

    Varm smør, mælk, sukker og appelsinskal op i en gryde til smørret er smeltet og hæld det ned til gæret, tilsæt æg og salt og sigt melet i.

  • 5 Ælt dejen godt sammen i ca. 10 min., dæk med et klæde og lad den hvile ca. en time.
  • 6 Flad dejen ud i en firkant på 25–x30 cm.
  • 7 Fordel frugt/rom-massen og mandelsplitter over dejen og ælt det hele godt sammen.
  • 8 Rul dejen ud til en oval, ca. 30x20 cm, som lægges på en bageplade.
  • 9 Pensl let med smør.
  • 10 Pres en kagerulle ned i dejen på langs.
  • 11 Fold den ene side af dejen ind over denne fordybning, så der bliver en 2 cm kant langs den ene side.
  • 12 Overfladen pensles med smør, tildækkes og efterhæver 1 time.
  • 13 Bages ved 180 grader i 30-35 min. til den er gylden.
  • 14 Afkøl kagen på en rist og drys med flormelis.
  • 15 Servér i tykke skiver evt. med smør.
  • {{recipeDoneText}} Østrigsk julestoll

Opskriften er udviklet af