Økologiske deluxe tarteletter med grønne asparges

Denne skønne opskrift er udviklet af Ditte Ingemann på vegne af Økologisk Landsforening. Opskriften her er baseret på økologiske råvarer. 

Sådan gør du

  • 1 Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem ud i små stykker. Skræl de hvide asparges, og skær den nederste del af. Skær dem ud i mindre stykker á ca. 0,5-1 cm.
  • 2 Smelt smørret i en gryde, og tilsæt derefter mel. Rør de to ting grundigt sammen.
  • 3 Tilsæt suppe eller bouillon lidt ad gangen, og rør hele tiden, mens opbagningen simrer.
  • 4 Hæld mælken i lidt ad gangen, og når saucen har en god, tyk konsistens, tilsættes de hvide aspargesstykker. Smag saucen til med eddike, sukker, salt og peber.
  • 5 Når saucen smager salt, syrligt og sødt, tilsættes det kogte kyllingekød og de friske grønne aspargesstykker.
  • 6 Varm det hele godt igennem, og øs fyldet op med rund hånd i lune tarteletter. Pynt med urter - fx. ærteskud, dild eller skovsyre.
  • {{recipeDoneText}} Økologiske deluxe tarteletter med grønne asparges

Tip

Har du ikke en rest kyllinge- eller hønsekød, så kan du bruge kyllingefilet, der er pocheret i letsaltet vand i ca. 18-20 minutter.

Opskriften er udviklet af