Æblesalat med hvedekorn
50.000 børn i hjemkundskab tilberedte denne opskrift i 2008 i skoleeventen 'Mad eller hvad?', hvor temaet var æbler. Bliver denne fyldige salat din favorit?
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Hæld vandet i en gryde og kog vandet.
  • 2 Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblad i gryden.
  • 3 Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme til de er møre.
  • 4 Hæld hvedekernerne i en sigte og lad dem dryppe af.
  • 5 Hæld hvedekernerne i en skål.
  • 6 Hæld æbleeddike og rapsolie i skålen. Bland godt med en ske.
  • 7 Drys ¼ tsk. sukker over hvedekernerne og bland med en ske.
  • 8 Lad hvedekernerne køle af.
  • 9 Pil og hak hvidløg og rødløg.
  • 10 Vask jordskokkerne.
  • 11 Skræl dem og skær dem i terninger.
  • 12 Skyl æblerne.
  • 13 Fjern kernehuset og skær æblerne i terninger.
  • 14 Skyl bladsellerien og skær den i tynde skiver.
  • 15 Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladsellerien i skålen.
  • 16 Bland salaten.
  • 17 Skyl persille og mynte godt og hak dem.
  • 18 Drys krydderurterne over salaten.
  • 19 Bland salaten med en ske og smag den til med salt, peber og rørsukker.
  • 20 Salaten kan spises sammen med groft brød.
  • {{recipeDoneText}} Æblesalat med hvedekorn

Tip

  • Salaten kan også være tilbehør til kød og fisk fx:
  • Fiskefilet
  • Frikadeller
  • Hakkebøf
  • Kyllingebryst, steg
  • Røget fisk – makrel, laks eller sild
  • Opskriften er udviklet af