Sjov og anderledes måde at spise æbler på. Spis æbleosten på en lun skive franskbrød til morgenmad eller som en sød snack.

Sådan gør du

  • 1 Bland æbler med sukker, og lad det stå i 48 timer til det safter.
  • 2 Si saften fra, og kog den ind til det halve.
  • 3 Når den er mørk og tyk, tilsættes tre fjerdele af æbleskiverne og den koges endnu ca. en time under konstant omrøring.
  • 4 Kanelen og de sidste æbleskiver tilsættes den tykke masse.
  • 5 Der varmes videre, indtil de sidste æbleskiver har »marmoreret« massen.
  • 6 Hæld den over i et osteklæde og læg den i pres mellem to skærebrædder i to dage
  • 7

    Hæng den til tørre et luftigt sted, og opbevar den siden mørkt og tørt.

  • {{recipeDoneText}} Æblemost

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier