Gør dine boller sjovere i smagen med søde æbler. 50.000 skolebørn i hjemkundskab blev meget glade for bollerne tilbage i 2008, hvor de var en del af årets 'Mad eller hvad?'. Prøv selv om de kan blive dine favoritter.

Sådan gør du

  • 1 Før du begynder: Læg bagepapir på en bageplade
  • 2 Smuldr gæren i en stor skål.
  • 3 Hæld kærnemælken i en gryde og lun den. Mærk med en finger om kærnemælken er tilpas lun.
  • 4 Hæld kærnemælken i skålen. Rør til gæren er opløst.
  • 5 Kom rapsolie, sukker og kanel i skålen og rør.
  • 6 Skyl æblet og riv det.
  • 7 Kom æblet i skålen og rør.
  • 8 Slå ægget ud i en kop og pisk ægget sammen med en gaffel.
  • 9 Hæld halvdelen af ægget i skålen og rør.
  • 10 Gem den anden halvdel af ægget til at pensle med.
  • 11 Kom grahamsmelet i skålen og rør.
  • 12 Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen.
  • 13 Slå luft ind i dejen med en grydeske og ælt dejen.
  • 14 Ælt dejen færdig på bordet.
  • 15 Læg film over dejen og lad den hæve i 15 minutter.
  • 16 Rul dejen ud til en pølse og del den i 10 stykker.
  • 17 Form 10 æbleboller.
  • 18 Sæt bollerne på bagepladen.
  • 19 Læg film over bollerne og lad dem hæve i 10 minutter.
  • 20 Pensl bollerne med æg.
  • 21 Drys perlesukker på bollerne.
  • 22 Tænd varmluftsovnen på 200 grader.
  • 23 Sæt bollerne midt i ovnen og bag dem i 15 minutter.
  • 24 Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
  • {{recipeDoneText}} Æbleboller

Opskriften er udviklet af