Æble-smuldrekage med mysli

Danske æbler er perfekte til desserter hele efteråret og vinteren. Æble-smuldrekage er perfekt som en hurtig dessert i weekenden, når du skal hygge dig med dine familie eller dine venner.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 4 Læg bagepapir på en bagerist.
  • 5

    Til fyld:

    Smør et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) med smør.
  • 6 Vask æblerne, og skær kernehusene ud.
  • 7 Skær æblerne i tern, og læg dem i fadet.
  • 8 Kom sukker, kanel og rosiner i en skål. Bland det godt sammen.
  • 9 Hæld blandingen over æblerne.
  • 10

    Til smuldre-dej:

    Skær smørret i små stykker, og kom det i en stor skål.
  • 11 Kom mel og mysli i skålen. Smuldr det sammen, indtil det er grynet.
  • 12 Hæld smuldre-dejen over æblerne.
  • 13 Sæt fadet på bageristen, og sæt den midt i ovnen.
  • 14 Bag æblekagen i 30-40 minutter, indtil den er gylden.
  • 15

    Servering:

    Server æblekagen lun med cremefraiche.
  • {{recipeDoneText}} Æble-smuldrekage med mysli

Tip

Æblekager er en ret nem kage til weekenden. Du kan bruge rå ubagt mysli - se opskriften på sprød hjemmebagt mysli - eller vælg en mysli med nøglehulsmærket.

Opskriften er udviklet af