Øllebrød med pæretern
Øllebrød er lavet af rugbrød, vand og sukker. Der er ikke øl i denne opskrift, selv om det godt kan lyde lidt sådan på navnet. Man kan bruge hvidtøl når man laver øllebrød. Opskriften her er til 2 voksne og 2 børn.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skær brødet i mindre stykker og sæt det i blød, minimum natten over
  • 2 Kom rugbrød og vand i en gryde
  • 3 Kog ved svag varme, til brødet er helt blødt. Rør jævnligt i gryden
  • 4 Gnid grøden gennem en sigte, eller blend grøden i en blender eller med en stavblender
  • 5 Hæld grøden tilbage i gryden
  • 6 Spæd eventuelt til med lidt vand, hvis du synes at grøden er for tyk
  • 7 Riv skallen af en citron på et rivejern
  • 8 Tilsæt sukker og citronskal til grøden
  • 9 Smag til
  • 10 Hold grøden varm ved svag varme
  • 11 Skyl pærerne og skær dem i tern
  • 12

    Servering:

    Del portionen i fire. Giv hvert barn 20 procent af grøden og hver voksen 30 procent. Drys pæretern over hver tallerkenfuld grød.

  • {{recipeDoneText}} Øllebrød med pæretern

Tip

Hver gang du har en lidt tør rest rugbrød, så put den i fryseren. Snart har du rugbrødsrester nok til for eksempel en portion øllebrød. Det er godt for køkkenøkonomien og for klimaet, når vi undgår madspild.

Opskriften er udviklet af