Øllebrød med æblemos
Server varm øllebrød med en lækker klat æblemos på toppen. Opskriften er udarbejdet til 2 voksne og 2 børn.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skær brødet i mindre stykker og sæt det i blød, minimum natten over
  • 2 Kom rugbrød og vand i en gryde
  • 3 Kog ved svag varme, til brødet er helt blødt. Rør jævnligt i gryden
  • 4 Gnid grøden gennem en sigte eller blend grøden i en blender eller med en stavblender
  • 5 Hæld grøden tilbage i gryden
  • 6 Spæd eventuelt til med lidt vand, hvis du synes grøden er for tyk
  • 7 Riv skallen af en citron på et rivejern
  • 8 Tilsæt sukker og citronskal til grøden
  • 9 Smag til
  • 10 Hold grøden varm ved svag varme
  • 11 Skyl æblerne og skær dem i tern
  • 12 Kom æbleternene i en gryde med en smule vand i bunden
  • 13 Tænd for blusset og kog æblerne møre til mos ved smag varme
  • 14

    Servering:

    Del portionen i fire. Giv hvert barn 20 procent og hver voksen 30 procent. Top hver tallerkenfuld grød med lun æblemos.

  • {{recipeDoneText}} Øllebrød med æblemos

Tip

Du kan også koge pærer eller blommer til mos.

Opskriften er udviklet af