Æble-agurkesalat, rugkerner og frikadeller

Æble-agurkesalat, rugkerner og frikadeller

Alle elsker dem, frikadellerne. Prøv denne variant der giver nye oplevelser til dine smagsløg. Opskriften er til to børn og to voksne.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skyl æblerne, fjern kernehus og skær dem i både
  • 2 Skyl agurken, flæk den, og skær den i skiver
  • 3 Bland æble og agurk, vend med honning og lidt sort peber
  • 4 Skyl rugkernerne med koldt vand i en sigte
  • 5 Kom rugkernerne i en gryde og kog kernerne efter anvisningen på emballagen
  • 6 Tænd ovnen på 70 grader varmluft
  • 7 Skyl mynte og hak den fint
  • 8 Bland kød med mynte, æg, lakrids, chiafrø og havtorn og raps.
  • 9 Rør godt et par minutter
  • 10 Form farsen til små frikadeller
  • 11 Kom olie på en stegepande og varm stegepanden op
  • 12 Steg frikadellerne ved middelvarme til de er gennemstegte og gyldne. Ca. 12 minutter
  • 13 Læg frikadellerne i et fad og hold dem varme i ovnen
  • 14 Skyl spidskålen
  • 15 Flæk den på midten
  • 16 Fjern stokken og skær kålen i helt tynde strimler
  • 17 Varm en stor stegepande op
  • 18 Slå æggene ud på stegepanden. Lad dem bruse lidt op
  • 19 Vend de kogte rugkerner i æggene vend rundt i et par minutter
  • 20 Tilsæt spidskålen og sluk for varmen
  • 21 Smag til med salt og peber
  • 22 Fordel maden på fire tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  • {{recipeDoneText}} Æble-agurkesalat, rugkerner og frikadeller

Opskriften er udviklet af