Så vilde er danskerne med smør

18. december, 2017

"Det er smørret, der gør'et" – i hvert fald hvis man spørger os danskere. En undersøgelse foretaget af Coop Analyse afslører danskernes stigende forbrug af smør. Læs med her og bliv klogere på, hvor vilde vi egentlig er med det for mange uundværlige fedtstof 


"Vil du række mig smørret?" En sætning der flittigt bruges i takt med, at den lille bløde pakke skaber en kø-lignende tilstand om frokostbordet. Ja, det er smørret, vi taler om. Vi kan ikke få nok! Den bløde konsistens, der fuldender enhver rugbrødsmad, gør krummen i småkagen helt perfekt, og som er uundværlig på risengrøden. Faktisk er danskernes forbrug af smør fordoblet siden 2001, og udgør i dag 25% af alle faste fedtstoffer, der sælges i Coops butikker. Coops salgstal viser, at salget af smør i perioden 2001 til 2015 er steget fra 13 til 25% af det samlede salg af faste fedtstoffer. Det betyder, at smørret har overhalet stegemargarinen indenom, og er i dag det næstmest solgte fast fedtstof, der kun kan se sig slået af smørblandingen, der er danskernes darling, når det kommer til at lægge fedtstof i kurven. 

Et splittet land

Salget af smør er steget, men uenigheden er stadig at finde i det ganske danske land. Tager vi turen over Storebæltsbroen til Fyn og Jylland, er sandsynligheden for at finde margarine fremfor smør i køleskabet større, dog kan vi hurtigt blive enige om, at fedtstof skal der til! 

Kilde: Coop Analyse