Hemmeligheden bag den perfekte kartoffelsalat

12. juli, 2017

Hvorfor spise halvkedelig kartoffelsalat, når den kan sidde lige i skabet hver gang med et par simple tommelfingerregler?

Den værste fjende er udkogning

Kartoflerne må ikke være vandede, men skal have en smule bid – sammenligneligt med at skære igennem en blok smør. Det opnår du nemmest ved at koge kartoflerne lige i underkanten, tage dem af varmen og lade dem stå og trække i kogevandet. For nye kartofler gælder tommelfingerreglen, at de skal koge fem-syv minutter og derefter trække lige så længe, afhængigt af størrelsen.

Få den bedste kartoffelsalat med nye kartofler

Er sæsonen til det, så vælg nye kartofler, når du skal lave din kartoffelsalat. Det giver den bedste smag og konsistens. Prøv de små Mallorca kartofler fra Smag Forskellen, der er nøje udvalgt for deres helt særlige gode smag. Mallorca kartoflerne dyrkes under helt ideelle jordbundsforhold på øens nordøstlige side, efter høsten pakkes og transporteres kartoflerne med stor nænsomhed. Mallorca kartofler skal blot koges og så spises med skræl, så intet af den gode smag går til spilde.    

De små Mallorca kartofler fra Smag Forskellen kan kun købes i Coops butikker.

Dressingen skal smage, men kartoflerne må ikke drukne

Kartoflerne skal kun være dækket af en tynd hinde af dressing, der er smagt til med salt, sødt og surt. Er der mange stærke, syrlige eller bitre elementer i salaten, såsom radiser, rå løg eller bitter salat, kan du med fordel skrue op for dressingens sødme – og omvendt, hvis der er søde frugter, bær eller lignende i salaten.

Modificér din mayo

Mayonnaisen er en flittig gæst i kartoffelsalaten, fordi den sur-søde-fede balance klæder kartofler og sprødt grønt rigtig godt. Men at bruge den stive tubemayo, der selv kan stå, er som at blande olie og vand: Det kan man ikke. Mayoen skal have den rette konsistens, som en dressing, og det får du ved at lave den selv. Pisk et par æggeblommer med en teske eddike, en teske sennep, salt og peber og tilsæt derefter neutral olie lidt efter lidt, indtil den ønskede konsistens er fundet.

Kilde: Samvirke