5 nemme tips til suppen

25. august, 2017

Suppe kan på én og samme tid smage helt fantastisk og kræve et minimum af tid og penge. Vi hylder suppens mange muligheder og kigger nærmere på de bedste suppetips 

Suppe er en medgørlig størrelse. Hvis den ikke lige blev som planlagt, er den meget nem at smage til, lige inden den serveres. Den giver slatne grøntsager og andre køleskabsrester en ny chance. Hvad end du laver til to eller ti personer, passer den stort set sig selv i gryden. Hvis ikke du kender de bedste suppetips i forvejen, kan du blive lidt klogere her.

1. Justér smagen med syrlighed

Mange opskrifter på suppe er fulde af grøntsager, og hvis man lytter til madkongen Claus Meyer, kan grøntsager ofte blive lidt flade i smagen, hvis de ikke får et syrligt modspil. Det gælder særligt de meget søde grøntsager som rødbede og græskar. Heldigvis er det nemt at smage til med en god eddike eller citronsaft, lige inden suppen kommer på bordet.

2. Red oversaltningen med en kartoffel

Blev du for ivrig med saltkværnen? Så prøv med det gamle husmodertrick, hvor man kommer en rå kartoffel ned i gryden. Det smarte ved kartoflen er, at den ’suger’ noget salt, og samtidig giver den ikke suppen en for karakteristisk smag. Den biologiske proces osmose er skyld i, at salt altid naturligt vil bevæge sig derhen, hvor saltkoncentrationen er mindst, og i en saltet suppe (eller gryderet for den sagt skyld) er dette sted kartoflen.

3. Suppe med på madpakken

Det er måske ikke den mest oplagte rest at medbringe som madpakke, men faktisk er det ikke sværere end at anskaffe sig en termokande, der slutter tæt og evt. kan gå i mikrobølgeovnen. Så kan suppen holde sig kølig, indtil den evt. skal varmes op og spises.

4. Frys ned, men pas på …

Suppe er velegnet at lave i store mængder. Så har man til næste dag – eller til næste måned! Frys passende størrelser af suppeportioner ned og spis dem ifølge Forbrugerrådet Tænk op til tre måneder senere. Fryseposer sparer plads og bruger kræver energi at fryse ned end bøtter, som til gengæld er lidt mere holdbart. I begge tilfælde skal man huske at lave lidt plads til, at suppen udvider sig, når den fryser, fordi den indeholder meget vand.

5. Top dig til et bedre resultat

Topping på suppen har kæmpe betydning for helhedsindtrykket. En lidt neutral grundsuppe kan peppes gevaldigt op med et sprødt og/eller koldt indslag. Det kan for eksempel være rugbrødschips, ristede nødder, kerner, kikærter eller lignende, frisksnittet grønt, creme fraiche, skyr og så videre.