4 slags grød, du skal prøve til morgenmad

Grøden er klatret op af madstien fra fattigmandsspise til blogger-darling, og med de mange lækre varianter forstår man godt hvorfor

Engang var grød en billig og drøj måde at spise den store husholdning mæt på, inden kødet og kartoflerne kom på bordet. Men nu er grøden opgraderet til smukke skåle af perfekt tilsmagte gryn toppet med liflige farvepaletter af frugt og nødder i 1.000 kombinationer. Her får du fire af dem.

Pocheret æg-varianten

Vi er ikke gået så vidt som islændingene, som spiser sælpølser i morgengrøden, men til gengæld er et pocheret æg heller ikke den mest forventede grødtopping. Til trods fungerer det rigtig fint som en ekstra kraft til morgenmaden.

Ta’ med-varianten

Hvis du har for travlt til morgenmaden, så tag grøden med i tør version og fyld kogende vand i, når du er klar til at spise. Det kræver ikke andet end en lille madbeholder og 2 minutter i køkkenet.

Kokosvarianten

Grød er tit fyldt med gryn, og ind imellem kan det være godt med lidt afveksling. Til dét kan man prøve at bruge grødris og kokosmælk som i opskriften her.

Den bagte variant

Her er grøden, der ikke kræver din konstante opmærksomhed. Du putter alt i ét fad, stiller det i ovnen, og efter 40 minutter er der morgenmad. Den bliver lidt mere fast og kageagtig i konsistensen, end når du koger den i gryde eller mikroovn, og den er fyldt med sunde gryn, nødder og frugter.